Yaşam

Bodrum Kökkertme Kebabının tanımı, nasıl yapılır?

Bodrum Kebap Kebap, adından da anlaşılacağı gibi Bodrum’un yöresel bir lezzetidir. Alt katta çıtır çıtır kızarmış kibrit patates, üstte marine edilmiş et modülleri ve sarımsaklı yoğurt bir lezzet şöleni yaratıyor.

Bodrum Kebabı yapmak için etin marine edilmesi ve buzdolabında dinlenmeye bırakılması gerekir. Dinlenen etler yağsız tavada yüksek ateşte kızartılır ve kibrit patates ile buluşturulur. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile servis edilir.

Orijinal Bodrum körktme kebabı bonfile veya dana etinden yapılırken siz damak tadınıza göre tavuk veya köfte tanımını uyarlayabilirsiniz.

BODRUM ÇÖKERTME KEBABI KAÇ KALORİ?

Bodrum kıvırma kebabının bir porsiyonu yaklaşık 580 kaloridir.

İşte görüntüsüyle bile iştah kabartan, lezzetine bayılacağınız Bodrum kkertme kebabı tarifi…

BODRUM ÇÖKERTME KEBAP TARİFİ



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Bodrum Kebabı tarifi için malzemeler;

et için:

  • 400 gram dana bonfile veya biftek,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı kekik,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 küçük soğan, rendelenmiş
  • Yarım çay kaşığı karabiber,
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt

Cips Kızartması için:

  • 3 patates,
  • sıvı yağ

sosu için

  • 2 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • süzme yoğurt

Bodrum Kebap Kebap nasıl tanımlanır?



  • Eti jülyen doğrayın ve geniş bir kaseye alın.
  • Etlerin üzerine zeytinyağı, kekik, pul biber, rendelenmiş soğan, karabiber ve yoğurdu ekleyip iyice yoğurun.
  • Sosladığınız eti en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Büyük bir yapışmaz tava alın ve yüksek ateşte ısıtın.
  • Dinlenen etleri üst üste gelmeyecek şekilde tavaya yayın ve suyunu bırakmadan kızarmasını bekleyin.
  • İki dakika sonra eti ters çevirin ve diğer tarafını da kızartın.
  • Etler hafif kızarmaya başlayınca sıcak su eklenir.
  • Damak tadınıza göre tuz ekleyip kenara alın.
  • Kibrit çöpü kalınlığında doğradığınız patatesleri kızgın yağda kızartın.
  • İlk olarak kızarmış patatesleri servis tabağına yayın.
  • Üzerine eti koyun.
  • Süzme yoğurdu rendelenmiş sarımsakla çırpın ve etin etrafına gezdirin.
  • Tereyağını ayrı bir sos tavasında kızdırın.
  • Acı biberi ekleyin ve yağın rengini vermesi için karıştırın.
  • Bu sosu yemeğin üzerine gezdirin.

Bodrum Kebap servis önerisi:

Bodrum Kebap Kebabı servis etmeden önce dilerseniz salçalı bir sos hazırlayıp yemeğin üzerine bu sosu gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

evden eve nakliyat firmaları
Başa dön tuşu